Tiedot

Kolibri

Kolibri


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kolibri (Trochili) on pitkäsiipisten lintujen alatila. Yksi perhe, jossa on 319 lajia. He asuvat Amerikassa (Etelä-Alaskasta ja Labradorista Tierra del Fuegoon); erityisen monimuotoinen tropiikissa. Kehon pituus 5,7 - 21,6 cm, paino 1,6 - 20 g. Urosten luumu on yleensä erittäin kirkas; naaraat ovat himmeämpiä.

Lento on nopea (jopa 80 km / h), ohjattavissa, muistuttaa haukkojen lentoa. Pienet kolibrilajit lennon aikana lähettävät siipiään sumiseen, koska ne tekevät jopa 80 lyöntiä sekunnissa (suuret - vain 8-10). Kolibrit linnut syövät kukista, imevät nektaria lennossa ja keräävät myös hyönteisiä ja hämähäkkejä kasveille tai saaliita ilmassa. Lento- ja lämmönsiirtoon liittyvä valtava energiankulutus katetaan korkeakalorisista ruuista (esimerkiksi nektari). Kolibrit eivät pysty ylläpitämään intensiivistä aineenvaihduntaa vuorokauden ympäri, joten yöllä, kylmässä ja ruoan puutteen vuoksi ne putoavat daze; samaan aikaan kehon lämpötila laskee 39-43 ° C: sta 14,5-21 ° C: seen, ja vaihto vähenee voimakkaasti.

He asuvat missä kukkia on: aavikoissa, puutarhoissa, metsissä, vuoristo niittyillä - merenpinnasta 4500 metriin (Andien alueella). ylilennot; lentää talveksi pois levinneisyyden pohjoisilta ja eteläisiltä osilta, kuivuuskaudella - aavikoilta. Polygams; naaraspuoli rakentaa pesän, inkuboi munia ja ruokii poikasia. Puiden, pensaiden, joidenkin lajien pesät kiinnittävät pesät sylkein kiviin tai lehtiin, kuten vuorot. Kytkimessä on 2 valkoista munaa, inkubointia 14-19 päivän ajan. Kolibrit ovat hyödyllisiä kasvien pölyttäjinä. Monien kolibrilajien määrä on vähentynyt voimakkaasti heidät tuhottiin massoissa, käyttämällä nahoja koristeena.

Kolibri on pienin lintu maan päällä. Suurin kolibri on jättiläinen (Patagona gigas), joka asuu Etelä-Amerikan Andilla - ja sen koko on vain 22 senttimetriä ja paino 20 grammaa. Pienin - Kuubassa ja Pinossaaressa asuva kääpiö mehiläinen (Mellisuga minimum), jonka ruumiinpituus on 5,7 senttimetriä, paino on 1,6 grammaa. Mielenkiintoista, että nokka ja häntä vievät puolen kolibrin ruumiinpituudesta.

Kolibroissa kaikki on hyvin pieni. Sen pesä on suunnilleen puolikkaan pähkinäkuoren kokoinen, ja siihen asetettu muna näyttää enemmän kuin herne.

Kolibri on yksi kauneimmista elävistä olennoista. Heidän silmiinpistävän kaunis metallinen viimeistely voi muuttua valaistuksen ja katselukulmien kanssa. Ei ole sattumaa, että kolibreja verrataan jalokiviin, ja niitä kutsutaan "rubiinikaraisiksi kolibreiksi" (Archilochus colubris), "vuoristähteeksi" (Oreotrochilus leucopleurus), "lentävä ametisti", "tulipalo topaasi", "aurinkojumala", "smaragdikaula" tai "topaasin kolibri". ". Urosmiesten kolibrit ovat väriltään kirkkaampia kuin naaraat.

Kolibrit syövät nektaria. Näiden lintujen ruuan imeytymisprosessi tapahtuu heti lennossa. Saatuaan siipiään nopeudella 80–150 lyöntiä sekunnissa, kolibri leijuu kukan kuplan päälle, aloittaa terävän nokansa siihen ja imee maukasta ja ravitsevaa kasviruokaa kielen päänsä taitettuna putkeen. Samanaikaisesti olisi väärin ajatella, että kolibrit elävät yksinomaan kukkaluokassa - kolibrojen pääruoka (monille lajeille ja yksinoikeudelle) on pieniä hyönteisiä, joita linnut keräävät kukista ja lähimmistä lehdistä. Joissain tapauksissa kolibrit eivät ole halukkaita ruokkimaan hämähäkkien vangitsijoita, samoin kuin niiden ohitse lentäviä hyönteisiä.

Kolibrit syövät usein. Pakottaa heidät tähän elämäntapaan, jossa kulutetaan paljon lämpöä ja energiaa. Kehon ravintovarannon täydentämiseksi kolibri pakotetaan syömään kymmenen minuutin välein, syöden siten melkein kaksi kertaa omaa painoaan päivässä.

Kolibrit elävät vain Amerikassa. Kolibrin luontotyyppi ei kata vain Amerikan trooppisia ja subtrooppisia alueita, vaan myös muualla mantereella - Alaskaan asti. Kolibri-elämän pääedellytykset ovat kukat, ja siten metsät, vuoristo niityt ja puutarhat. On huomionarvoista, että jotkut trooppiset kolibrilajit mieluummin pysyvät korkealla vuoristossa, puumaisen kasvillisuuden vyön ulkopuolella (esimerkiksi Chimborazin kolibri (Oreotrochilus chimborazo)), monet lajit valitsevat vain tietyn piikin, jonka sisällä he asuvat.

Kolibrit voivat mennä uneliaisuuteen. Tämä johtuu siitä, että kolibrin kehon lämpötila voi muuttua ympäristön lämpötilasta riippuen: päivällä se on - 39–40 astetta, yöllä - se laskee 18: een, kun linnun hengitys hidastuu, ja se itsessään putoaa eräänlaiseksi unelias.

Kolibroilla on pisin nokka lintujen joukossa. Tarkemmin sanottuna yhdessä sen lajista - miekkakärkinen kolibri (Ensifera ensifera), jonka nokka on paljon pidempi kuin lintu koko vartalo. Tämän tyyppinen kolibri katsotaan pisin lasku kaikista lintuista maailmassa. Kolibrin noksella on lisäksi useita piirteitä, jotka erottavat sen muiden lintujen noista: harjasten puuttuminen nokan juuressa, pitkä ja voimakkaasti haarukka kieli, jonka kolibri voi työntää suustaan ​​etäisyydelle, johon muut linnut eivät pääse.

Kolibrilla on suuri ja vahva sydän. Kolibrin sydän vie lähes puolet linnun ruumiinonteosta ja on melkein kolme kertaa vatsan kokoinen. Toisin kuin muut linnut, kolibreissa on paljon enemmän punasoluja ja joidenkin lajien syke nousee 1000–1200 lyöntiin minuutissa.

Kolibrit ovat istuvat linnut. Tätä lausuntoa voidaan soveltaa useimpiin kolibrilajeihin, mutta ei kaikkiin - koska näiden lintujen joukossa on muuttoliikkeitä (esimerkiksi rubiinirokkoinen kolibri ja punainen tulipalo, esimerkiksi talvella Meksikossa).

Kolibrit ovat polygaamisia. He eivät muodosta avioparia. Naaras hoitaa jälkeläiset, alkaen pesän rakentamisesta ja päättyen kuoriutuneiden poikasten ruokintaan loistavasti erillään.

Kolibrihappoja ei ole sovitettu kävelyyn. Kolibrin pitkäkynnetyt tassut eivät ole vain kovin pieniä, vaan myös heikkoja.

Kolibri ei lentä kuten kaikki linnut. Toisin kuin muut linnut, vauva kolibri voi lentää sekä pään että häntä eteenpäin. Hänen ei ole vaikeaa leijua avaruudessa yhdessä paikassa, nousta melkein pystysuoraan, kuten helikopteri, ja myös romahtaa alas. Tämä johtuu pääasiassa linnun erittäin kehittyneistä, joustavista siipistä, jotka koostuvat itse asiassa vain höyhenistä ja suurista, vahvoista lihaksista. Kolibrin siipi voi muuttaa läpän kulmaa ja liikkua paitsi ylös ja alas, mutta myös edestakaisin. On tapana erottaa kolibri-lentotyypit kolmesta tyypistä: edestakainen lento, edestakainen lento ja leijuva. Jälkimmäisessä tapauksessa linnun siipit kuvaavat kuvaa kahdeksan, mikä sallii sen ylläpitää tasapainoa riippumatta ruumiin liikkeestä avaruudessa.

Kolibrit lentävät nopeasti. Taitavat ja ketterät kykenevät kattamaan 80 kilometriä. Suuret kolibrilajit suorittavat yleensä jopa 8–10 lyöntiä sekunnissa, kun taas pienet siipivät käytännössä siipiään, tehden noin 80 lyöntiä sekunnissa.


Katso video: KAVABANGA DEPO KOLIBRI - КОЛИБРИ feat MIYAGI (Heinäkuu 2022).


Kommentit:

  1. Lancelin

    Tämä on hauska lause

  2. Fenrizil

    Olet aivan oikeassa. Tässä on jotain ja pidän ideastasi. Ehdotan sen tuomista yleiseen keskusteluun.

  3. Mu'awiyah

    I am about this I know nothing

  4. Bakkir

    Great news, keep it up, good luck in the future.

  5. Arashigor

    Ja se on oikein



Kirjoittaa viestin