Tiedot

Kenguru

Kenguru



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kenguru (Macropodinae) on puolekkäisten nisäkkäiden alalaji. Levinnyt Australiassa, Tasmanian Uusi-Guinean saarilla, Bismarckin saaristossa. Suurin osa lajeista on maan muotoja; elävät tasankoilla, jotka ovat kasvaneet tiheällä korkealla ruoholla ja pensailla. Jotkut ovat sopeutuneet kiipeilyyn puihin, kun taas toiset asuvat kivisissä paikoissa.

Hämäräeläimet; he pitävät yleensä ryhmissä, erittäin varovaisia. Ne ovat kasvinsyöjiä, mutta jotkut syövät matoja ja hyönteisiä. He kasvattavat kerran vuodessa. Raskaus on hyvin lyhyt - 30–40 päivää. He synnyttävät 1–2 alikehittynyttä poikaa (jättiläisessä kenguruissa poikasen kehon pituus on noin 3 cm) ja niitä kannetaan pussissa 6-8 kuukautta. Ensimmäisten kuukausien ajan kuutio on tiukasti kiinnitetty nänniin suun kautta ja maito injektoidaan säännöllisesti suuhunsa.

Kengurujen lukumäärä vaihtelee suuresti. Suuret lajit hävitetään voimakkaasti, jotkut pienet ovat lukuisia. Suurella pitoisuudella kenguru voi vahingoittaa laitumia, jotkut lajit tuhoavat viljelykasveja. Kalastus esine (arvokasta turkista ja lihaa käytetään). Kengurut kiinni eläintarhoissa, joissa ne kasvaa hyvin.

Kenguru kuvasi ensin James Cook. Tässä partituurissa on hyvin laaja legenda, jonka mukaan tutkijan kysymykseen: "Millainen eläin tämä on?", Paikallisen heimon johtaja vastasi: "En ymmärrä", joka kuulosti Cookin "kengurulla". Kuitenkin on olemassa toinen versio legendaarisesta australialaisesta hyppääjästä, joka saa nimen - uskotaan, että sana "gangurru" tarkoittaa itse eläintä koillis-Australian alkuperäiskansojen kielellä.

Kenguruja on monenlaisia ​​maailmassa. Näistä eläimistä on tapana erottaa noin 60 lajia. Suurin kenguru on punainen tai harmaa, se voi painaa jopa 90 kg (uros on aina suurempi kuin naaras, joten on järkevää määrittää enimmäispaino sen mukaan), pienin on noin 1 kg (nainen).

Kenguru on ainoa iso eläin, joka liikkuu hyppäämällä. Tätä tukevat vahvat, lihaksikkaat jalat, joissa on joustavat Achilleuksen jänteet, jotka toimivat kuten jouset hypyn aikana, ja pitkä, voimakas häntä, joka on mukautettu pitämään tasapaino hyppyn aikana. Kenguru tekee vakiona hyppyjä, joiden pituus on 12 metriä ja korkeus 3. Kenguru voi siirtää kehonsa painon kokonaan häntään ja taistella vastustajaaan vapaiden takajalojensa avulla.

Kengurut asuvat Australian pensaassa. Niitä voi nähdä myös rannoilla tai vuorilla. Kengurut ovat yleensä hyvin yleisiä luonnossa. Päivän aikana he haluavat rentoutua varjoisissa paikoissa ja yöllä olla aktiivisia. Tämä tapa, muuten, on usein syynä onnettomuuksiin Australian esikaupunkien teillä, joissa kirkkaiden ajovalojen sokaistut kengurut voivat helposti törmätä ohi kulkevaan autoon. Erityiset arboreaaliset kengurulajit ovat myös sopeutuneet puuhun kiipeilyyn.

Kengurut voivat saavuttaa suuren nopeuden. Joten suurin punainen kenguru, joka yleensä liikkuu nopeudella 20 km / h, voi tarvittaessa kattaa lyhyet matkat nopeudella 70 km / h.

Kengurut eivät elää kauan. Noin 9-18-vuotiaita, vaikkakin on tunnettuja tapauksia, joissa jotkut eläimet elivät jopa 30 vuotta.

Kaikissa kenguruissa on laukkuja. Ei, vain naisilla on laukkuja. Miespuolisilla kenguruilla ei ole taskua.

Kengurut voivat siirtyä vain eteenpäin. Suuri häntä ja takajalkojen epätavallinen muoto estävät niitä liikkumasta takaisin.

Kengurut elävät karjoissa. Jos niin, voit soittaa pienelle ryhmälle urosta ja useita naaraita.

Kenguru on kasvissyöjä eläin. He ruokkivat pääasiassa lehtiä, ruohoa ja nuoria juuria, jotka kaivaavat etuosaan, kädenmuotoisiin käpälinsä. Myskin rottikengurut syövät myös hyönteisiä ja matoja.

Kengurut ovat hyvin ujoja. He yrittävät olla lähestymättä itseäsi eivätkä päästää häntä lähelle heitä. Vähemmän ujoina voidaan kutsua turisteja ruokkivia eläimiä, ja ystävällisimpiä tässä luettelossa ovat yksilöitä, jotka asuvat erityisissä villieläinten suojelualueissa.

Naisten kengurut ovat jatkuvasti raskaana. Itse kengururaskaus kestää noin kuukauden, minkä jälkeen kenguru on edelleen pussissa noin 9 kuukautta, ajoittain ulos.

Kengurut synnyttävät muutaman viikon hedelmöityksen jälkeen. Nainen kenguru tekee tämän istuessaan kiinni hännän hännän jalkojen väliin. Pentu syntyy hyvin pieni (enintään 25 grammaa) ja saa lisää vahvuutta äidin pussiin, jossa se indeksoi heti syntymän jälkeen. Siellä hän löytää erittäin ravitsevaa ja mikä on erittäin tärkeää hänen edelleen muodostumattomalle immuunijärjestelmälleen, antibakteerista maitoa.

Naisten kengurut voivat tuottaa kahden tyyppistä maitoa. Näin tapahtuu, koska kengurulaukussa voi olla kaksi lasta: yksi on vastasyntynyt, toinen on melkein aikuinen.

Pussista ryöminnyt kenguru voi kuolla. Itse asiassa tämä pätee vain pienimpiin, vielä muodostumattomiin kenguruihin, jotka eivät voi elää äidin kehon suojaavan ja ravitsevan ympäristön ulkopuolella. Kengurut useiden kuukausien iässä voivat jättää säästölaukun lyhyeksi ajaksi.

Kengurut eivät hibernoidu. Se on totta.

Kenguru-liha voidaan syödä. Uskotaan, että kengurut ovat olleet Australian alkuperäiskansojen pääasiallisen lihanlähde viimeisen 60 tuhannen vuoden ajan. Tällä hetkellä monet australialaiset tutkijat viittaavat kengurun pieneen määrään haitallisia kaasuja elämänvaiheessa ja ehdottavat niiden korvaamista ravintoketjussa kaikilla tutuilla, mutta erittäin haitallisilla lehmillä ja lampailla. Itse asiassa nykyhistorian kenguru-lihateollisuus juontaa juurensa vuoteen 1994, jolloin kenguru-lihan aktiiviset toimitukset menivät Euroopan markkinoille Australiasta.

Kengurut ovat vaarallisia ihmisille. Kengurut ovat pohjimmiltaan melko ujoja ja yrittävät olla lähestymättä henkilöä edes läheltä, mutta useita vuosia sitten oli tapauksia, joissa raa'at kengurut hukkuivat koiria ja hyökkäsivät ihmisiin, lähinnä naisiin. Eläinten vihan yleisin syy on yleinen nälkä Australian kuivilla alueilla.


Katso video: Fonográf: Levél a távolból (Elokuu 2022).